Sareen taler om at lukke 200 kirker

17-09-2013

Folkekirkens minister vil nu have styr på reglerne om kirkelukning. Og landet over kan det i meget høj grad blive aktuelt at lukke kirker, mener han.

Samtidig med at kulturminister Marianne Jelved den 13. september offentliggjorde sin beslutning om at frede/redde seks af de 14 kirker, Københavns biskop havde indstillet til lukning, kom også en anden nyhed:

Kirke- og ligestillingsminister Manu Sareen ønsker at diskutere, hvordan folkekirken kan få skabt nogle klare regler om, hvordan og hvornår en kirke kan tages ud af drift.

'”Vi skal turde snakke åbent om kirkelukninger, hvis vi skal sikre, at folkekirken bruger ressourcerne bedst. Ingen kan være tjent med tomme kirker – allermindst medlemmerne af folkekirken. Jeg vil tro, at det er relevant at vurdere i hvert fald 200 kirker,”siger Sareen i en pressemeddelelse.

Nyheden fra ministeriet ledsages af en række fakta, hvoraf det blandt andet fremgår, at der er 200 sogne med under 200 medlemmer af folkekirken.

Se ministeriets pressemeddelelse
.