FTF-A: Bortforklar ikke fyringen med samarbejdsvanskeligheder

30-01-2015

Skulle man komme ud for at blive afskediget, bør man være opmærksom på, hvordan årsagen til ansættelsens ophør beskrives, og hvordan en eventuel fratrædelsesaftale formuleres.

Set med arbejdstager-briller kan ”samarbejdsvanskeligheder” være et ganske bekvemt stempel, når årsagen til en afskedigelse skal formuleres – hvis arbejdstageren reelt selv har været årsag til afskedigelsen.

Har samarbejdsviljen eller -evnerne derimod primært været en mangelvare hos andre parter, kan formuleringen være problematisk for arbejdstageren. Risikoen er nemlig, at den kan få betydning for hans eller hendes mulighed for at få dagpenge de første tre uger efter ansættelsens ophør.

Sådan kan man opsummere et af de råd, a-kassen FTF-A kommer med i en artikel i februar-nummeret af fagbladet Organist.org.

”Det er vigtigt, at du er opmærksom på formuleringen af årsagen til din opsigelse, så det ikke kommer til at se ud som om, du er årsagen, hvis du faktisk ikke er det,” siger konsulent Tina Aistrup i artiklen.

Hvis man i forbindelse med afskedigelsen indgår aftale en fratrædelsesgodtgørelse, er der heller ikke ligegyldigt, hvordan den aftale formuleres.

”Vores anbefaling er altid at drøfte fratrædelsesaftaler med a-kassen og ens fagforening, inden man skriver under. Det er nemlig sådan, at har du først skrevet under, er der ingen vej tilbage. Den kan ikke ændres eller ankes på nogen måder,” siger Tina Aistrup.

På Organistforeningens sekretariat understrer John Poulsen i samme forbindelse, at medlemmerne aldrig skal indgå en aftale om fratrædelse, med mindre Organistforeningen har medvirket - så længe der altså ikke er tale om fratrædelser til pension eller efterløn.

Læs hele artiklen her.

LÆS OGSÅ: Ny lov om godtgørelse ved fyring og bortvisning (18-05-15)