Skibby: bod for brud på overenskomsten

16-03-2015

Menighedsrådet i Skibby, Helsingør Stift, har afvist at svare på Organistforeningens oplæg til lokal lønforhandling. Trods gentagne henvendelser ønskede menighedsrådet ikke at indgå i en forhandling.

På et såkaldt fællesmøde hos Moderniseringsstyrelsen er menighedsrådets brud på overenskomsten nu blevet afgjort med en bod på 15.000 kr., som menighedsrådet skal betale som kompensation til Organistforeningens forhandlingsorganisation, CO10.

Det er en væsentlig højere bod end i to lignende sager fra sidste år, hvor to menighedsråd blev idømt bod på henholdsvis 2.000 kr. og 3.000 kr.

Den høje bod skal ses i lyset af, at Organistforeningen i forløbet oplyste Skibby-menighedsrådet om dets forpligtelse til at forhandle, og selvom menighedsrådet derfor ikke kunne være i tvivl om overenskomstens bestemmelser, nægtede det fortsat.