Komponistkonkurrence: børnevenlig orgelmusik efterlyses

30-05-2019

Ifølge fagmediet Kirke.dk og organist Katrine Immerkjær Kristiansen, stifter af Orgelklubbens og klummeskribent for Kirke.dk, mangler der et orgelrepertoire, der egner sig til børn. Derfor har Orgelklubben og Kirke.dk i samarbejde lanceret en komponistkonkurrence

Opgaven går ud på at skrive ”et eller flere orgelværker af maksimalt ét minuts varighed til brug ved for eksempel spaghettigudstjenester”. Værkerne skal være enten af sværhedsgrad til uddannede organister eller til børn og unge.

”Vi håber, så mange som muligt vil deltage og hjælpe med at vise, at man på kirkeorglet kan forene en høj kunstnerisk kvalitet med et folkeligt og familievenligt udtryk,” står der i oplægget på Kirke.dk

Fristen for at indsende orgelstykker er den 1. september kl. 12. Herefter bedømmes de af en jury bestående af Katrine Immerkjær Kristiansen og fire andre. Kirke.dk’s er ikke involveret, men sørger for præmien til tre vindere, nemlig et abonnement på Kirke.dk.

Desuden er der indgået aftale med Forlaget Mixtur om udgivelse et udvalg af de indsendte værker i en ny samling, som vil blive udgivet i forbindelse med et arrangement den 14. november i Brøndby Strand Kirke.

Læs mere om konkurrencen på www.kirke.dk/komponist.