Organist til Løgumkloster Kirke, Tønder Provsti, Ribe Stift (GENOPSLAG)

Stillingen som organist ved Løgumkloster Kirke, er ledig pr. 1. januar 2025 eller hurtigst muligt derefter. Da vores ene organist gennem 15 år har fået ny stilling, søger vi en organist til Løgumkloster Kirke.

Løgumkloster sogn har o. indbyggere, hvoraf ca. er folkekirkemedlemmer. Løgum Kloster blev grundlagt i 1173, og byggeriet af den nuværende kirke blev påbegyndt i 1225. Det er en af landets smukkeste cistercienserklosterkirker med en fin akustik. Løgumkloster er en by med mange institutioner og kirken er således omgivet af både Løgumkloster Refugium, Løgumkloster Højskole, Løgumkloster Kirkemusikskole, Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter, og to efterskoler, som alle spiller en rolle som samarbejdspartnere i dagligdagen.

Byen er præget af en smuk bygningskultur, den har et rigt kulturliv og ligger midt i den sønderjyske natur tæt på Vadehavet og den kommende naturnationalpark Draved Skov.

Løgumkloster Kirke er et levende fællesskab, der har en bred folkelig forankring. Kirken har et stærkt og engageret menighedsliv, et aktivt børn- og ungeliv, en god og engageret kirkegang samt et rigt musikliv.

Kirkens orgel er bygget af Marcussen og Søn 1969/2015. Ved en gennemgribende renovering af klosterkirken i 2015 blev orglet udvidet. Det har tre manualer og pedal samt 47 stemmer. Det betegnes af mange som et af Danmarks mest vellykkede universalorgler.

Derudover har kirken tre flygler, et mindre orgelpositiv og et cembalo.

Stillingen indeholder blandt andet:

  • Gudstjenester og kirkelige handlinger i kirken og på plejehjem.
  • Morgensang for FUV. Fortrinsvis tirsdag-fredag – undtaget skoleferier
  • Aftensang mandag-lørdag. Onsdag med altergang.
  • Møder, foredrag, sang- og musikaftener.
  • Mange spændende koncerter.
  • Medvirken ved minikonfirmand- og konfirmandundervisning
  • Medvirken ved kirkens korarbejde

Vi søger en organist, der:

  • er DOKS-uddannet eller har anden tilsvarende relevant uddannelse
  • Sammen med kirkens nuværende organist engageret vil deltage i kirkens musikliv og i samarbejdet omkring musik og sang med skoler og lokalsamfund.
  • har indsigt i kirkens liv og liturgi samt vil medvirke til et velfungerende arbejdsklima, både medarbejdere imellem og i forhold til menigheden og menighedsrådet.

Stillingens indhold fordeles fleksibelt mellem kirkens to organister. Der er gensidig vikarforpligtelse mellem de to organister.

Organisten vil blive en del af et team på to organister, to kirketjenere, en fuldtidspræst, en bistandspræst, en kirkesanger, en kirkegårdsleder samt to gravermedhjælpere.

Der er også en tysk menighed, som kirkens medarbejdere samarbejder med.

Vi glæder os til at modtage din ansøgning senest d. 1. 12. 2024 kl. 12.

Ansøgning skal sendes på mail til: 9045fortrolig@

Samtaler og prøvespil forventes afholdt d. 11. 12. 2024.

Hvis du vil vide mere om stillingen og have tilsendt arbejdsbeskrivelse for organistfunktionen, er du velkommen til at henvende dig til menighedsrådsformand Elsemarie Dam-Jensen, tlf. 51 21 39 68, elsemariedamjensen@ eller organist Lise-Lotte Kristensen, tlf. 20 48 81 03, mail: LILK@

For praktiske forhold omkring besigtigelse, evt. prøvespil mv. kan Lise-Lotte Kristensen også kontaktes.

Ansættelse sker ved Løgumkloster Kirke, Slotsgade 11, 6240 Løgumkloster.

Løgumkloster menighedsråd er ansættelsesmyndighed.

Ansættelse af en DOKS-uddannet organist vil være omfattet af Overenskomst mellem Kirkeministeriet og Dansk Organist og Kantor Samfund (DOKS) for organister.

Ansættelse af en KMOK-uddannet organist vil være omfattet af Overenskomst mellem Kirkeministeriet, CO10 – Centralorganisationen af 2010 (Overenskomst for organister).

Ansættelse af en kirkemusiker vil være omfattet af Fællesoverenskomsten mellem Finansministeriet og CO10 og organisationsaftale mellem Kirkeministeriet og CO10 – Centralorganisationen af 2010 for kirkefunktionærer med kerneopgaver som henholdsvis kordegn, sognemedhjælper/kirke- og kulturmedarbejder eller kirkemusiker og det tilhørende protokollat for kirkemusikere.

Aftalerne kan ses på 

Nuværende tjenestemandsansatte organister har ret til at bevare deres tjenestemandsstatus ved ansættelse med direkte overgang. Der skal i så fald ske en klassificering af stillingen.

Der er rådighedsforpligtelse til stillingen

Årslønnen for ansøgere med en kirkemusikalsk kandidateksamen (DOKS) aftales i henhold til ny løn/AC-skalaen. Det vil sige en bruttoløn mellem kr. og kr. årligt. Rådighedstillægget udgør årligt mellem ,06 kr. og ,82 kr. årligt.

Indplacering og rådighedstillæg ydes efter anciennitet. Derudover kan der efter forhandling med DOKS ydes kvalifikations- og funktionstillæg.

Årslønnen for ansøgere med en kirkemusikalsk bacheloreksamen (DOKS) aftales i henhold til ny løn/AC-skalaen. Det vil sige en bruttoløn mellem kr. og kr. årligt. Rådighedstillægget udgør årligt mellem ,06 kr. og ,82 kr. årligt.

Indplacering og rådighedstillæg ydes efter anciennitet. Derudover kan der efter lokal forhandling ydes kvalifikations- og funktionstillæg.

Årslønnen for ansøgere med eksamen som kirkemusiker med i orgel og korledelse (PO/KMOK-organist) aftales i henhold til det aftalte basisløntrin-system. Basistrin 1 udgør kr. årligt og basisløntrin 2 udgør kr. årligt.

Indplacering sker efter anciennitet. Derudover kan der efter forhandling med Organistforeningen ydes kvalifikations- og funktionstillæg. Rådighedstillægget udgør ,63 kr. årligt.

Alle beløb er oplyst i nutidskroner gældende pr. .

Årslønnen for en kirkemusiker aftales indenfor intervallet ,00 kr. – ,00 kr. (nutidskroner). Fikspunktet er ,00 kr. (nutidskroner). Der er rådighedsforpligtelse til stillingen. Rådighedstillægget udgør årligt ,00 kr. (nutidskroner). OK-tillæg på ,00 kr. (nutidskroner).

Aftale om indplacering i lønintervallet indgås mellem menighedsrådet og Dansk Kirkemusiker Forening inden ansættelsen.

Løn, OK-tillæg samt rådighedstillæg kvoteres i overensstemmelse med stillingens ansættelsesbrøk.

Du vil blive bedt om at oplyse referencer forud for tilbud om ansættelse, og du skal give tilladelse til, at menighedsrådet må indhente straffe- og børneattest.

Der er tre måneders prøvetid. Der aftales rammetid.