Salmedigter Merete Bandak (f. 1955) er tidligere gymnasielærer, redaktør og præstekone

Nye salmedigtere på Salmer.dk

23. juni 2021

Salmedatabasen har fortsat fuld fart på publiceringen af nye salmer, nu under navnet salmer.dk. Antallet af salmer, som ikke er med i Den Danske Salmebog, har rundet de første 1.0000. Og blandt de mere markante lanceringer i den senere tid finder man salmedigterne Merete Bandak og Marianne Bordinggaard.

”Bandaks salmer er legende, frimodige, fromme og sprogligt ligefremme. De kommer vidt omkring, både i bibelske tekster, i skaberværket, frelseshistorien og menneskelivet,” lyder karakteristikken fra Morten Skovsted, der er ansvarlig for salmer.dk.

De i alt 42 Merete Bandak-salmer, som kan findes på salmer.dk, har for de flestes vedkommende melodi af Kristian la Cour eller Torsten Borbye Nielsen.

Marianne Bordinggaard, en tidligere gymnasielærer fra Holstebro, begyndte først at skrive salmer i 2019, hvor hun indsendte et par stykker til Salmedatabasen. Det resulterede i en opfordring til at skrive videre, og i foråret 2021 blev 26 af hendes salmer offentliggjort på salmer.dk. De fleste af dem er sat i musik af Arne Andreasen, Torsten Borbye Nielsen eller Niels Bitsch Nielsen.

“Marianne Bordinggaards salmer er præget af et enkelt og letflydende sprog. Hun skriver klart og ukunstlet, fyldt af glæde og taknemmelighed over livet […] men de mørke sider, angsten, kommer også til orde,” skriver professor emeritus Kirsten Nielsen i en klumme.

Se præsentationen af Merete Bandak og hendes salmer

Se præsentationen af Marianne Bordinggaard og hendes salmer

Salmedigter Merete Bandak (f. 1955) er tidligere gymnasielærer, redaktør og præstekone

Del: