Anders Samuel Börjesson er domorganist i Mariestad (i det centrale Sverige) samt en succesfuld komponist. Han med medvirker i Nordisk Kirkemusiksymposium til næste år.

Programmet for NKS2024 tager form

31. maj 2023

Nu er et foreløbigt program for Nordisk Kirkemusiksymposium i København blevet offentliggjort. Her kommer morgenandagten i Vor Frue Kirke torsdag den 19. september 2024 kl. 8 til at udgøre den officielle tyvstart efterfulgt af busture til orgler og klokkespil, inden man kan indlogere sig og deltage i åbningskoncerten kl. 18 i Konservatoriets Koncertsal.

Fredag og lørdag vil begynde på samme måde, hvorefter der mellem kl. 9 og kl. 18 diskes op med et righoldigt udvalg af seminarer, masterclasses, debatter, forelæsninger og koncerter. Det konkrete indhold af sidstnævnte er endnu ikke offentliggjort, men på symposiets hjemmeside kan man se de overordnede temaer.

Om aftenen kan deltagerne fortsat opleve kirkekoncerter af højeste kaliber. De udenlandske kor er: Kór Langholtskirkju fra Reykjavík, Christiania Mannskor fra Oslo, Petrisangere fra Malmø og Cantio Laudis fra Oulo i Finland. De udvalgte organister er islandske Guðný Einarsdóttir, norske Hannah Marie Carding, svenske Anders Börjesson og finsk-russiske Irina Vavilova. Danmarks egne repræsentanter er i den grad på hjemmebane, for det er Københavns Drengekor dirigeret af Carsten Seyer-Hansen samt domorganist Hanne Kuhlmann.

Søndag den 22. september rundes Nordisk Kirkemusiksymposium af med festhøjmesse i Vor Frue Kirke kl. 11.

Tilmelding til NKS2024 åbner i oktober 2023, hvor du også vil kunne booke hotel.

Husk derudover at arrangere din egen koncert – hvor som helst i landet – i dagene 14.-22. september til at indgå i sideprojektet Nordisk Kirkemusikfestival. Ønsket med dette er at skabe en festival, som skal være ”en fest for kirkemusikken og en styrkelse af båndende mellem de nordiske lande [med] et bredt udbud af musikalske aktiviteter til glæde for alle.”

Læs mere om det hele på NKS2024.dk

Anders Samuel Börjesson er domorganist i Mariestad (i det centrale Sverige) samt en succesfuld komponist. Han med medvirker i Nordisk Kirkemusiksymposium til næste år.

Del: