Thomas Berg-Juul

Organist og korleder Thomas Berg-Juul fra Haderslev Domkirke medvirker i online-konferencen om folkekirkens liturgi den 16. januar, hvor alle interesserede kan deltage (PR-foto)

Online liturgikonference med workshops om musik og salmer er åben for alle

10. december 2020

En stor midtvejskonference om folkekirkens liturgi skulle have fundet sted i april 2020, men den blev udskudt, og biskoppernes udredningsarbejde af den folkekirkelige gudstjeneste blev sat på standby på grund af corona-epidemien. Nu gennemføres konferencen i stedet via online-tjenesten Zoom. Det betyder også, at den ikke kun er for de særligt inviterede, men at alle interesserede kan deltage.

Begivenheden finder sted lørdag d. 16. januar kl. 09.30-15.00, og deltagelse er gratis.

Programmet vil om formiddagen veksle mellem et kvarters plenumoplæg fra fire fagfolk og ti minutters samtale i mindre grupper. Derefter spørgsmål og diskussion i plenum. Om eftermiddagen vil der være en times workshops efterfuldt af en time med paneldebat ved ordstyrerne fra workshopsene.

Fagfolkene er om formiddagen lektor i religionssociologi Marie Vejrup Nielsen, Aarhus Universitet (AU), professor i religionsvidenskab og teologi Hans Jørgen Lundager Jensen, AU, lektor i systematisk teologi Anders Holm, Københavns Universitet og førsteamanuensis i liturgi Merete Thomassen, Universitetet i Oslo.

Eftermiddagens ti workshops dækker de emner, som hidtil har været behandlet i udredningsarbejdet og rapporterne fra de tre fagudvalg om henholdsvis gudstjeneste, dåb og nadver. Her kan man vælge sig ind på en workshop om gudstjenestens musik ledet af kirkemusikskolerektor Hans Christian Hein, hvor panelet består af Thomas Berg-Juul, organist og korleder i Haderslev Domsogn, Martin Hornstrup, organist ved Gellerup Kirke, og Thomas Michelsen, musikanmelder på Politiken. En anden workshop handler specifikt om salmesangen, hvilket DR-radiovært Esben Tange, Grundtvig-centerleder Katrine Frøkjær Baunvig og en endnu ikke annonceret paneldeltager vil holde oplæg om.

Tilmeldingsfristen er den 5. januar 2021. Find program med link til tilmelding på folkekirken.dk/aktuelt/liturgiarbejde.

Debatter og samtaler om folkekirkens gudstjeneste fortsætter indtil 26. marts 2021, hvor der er frist for indsendelse af bidrag til biskoppernes beslutning via folkekirkensliturgi(at)km.dk.

Thomas Berg-Juul

Organist og korleder Thomas Berg-Juul fra Haderslev Domkirke medvirker i online-konferencen om folkekirkens liturgi den 16. januar, hvor alle interesserede kan deltage (PR-foto)

Tags:

Del: