Sådan ser logoet ud for Nordisk Kirkemusiksymposium, som finder sted den 19.-22. september 2024 i København

Konference for nordens kirkemusikere

16. september 2022

Af Karin Schmidt Andersen, præsident i Nordisk Kirkemusikråd

Resten af 2022 tager Nordisk Kirkemusikråd imod forslag til programpunkter på NKS2024 i København. Symposiets omdrejningspunkter bliver blandt andet konservatoriet på Frederiksberg og domkirken i Indre By, hvor Københavns Drengekor er blandt hovednavnene.

Det 23. Nordiske Kirkemusiksymposium finder sted 19.-22. september 2024 i København. Siden det første symposium i 1933 har symposierne været et mødested og en inspirationskilde for nordens kirkemusikere. NKS2024 bliver en konference for alle, der arbejder professionelt med kirkemusik, hvor mange facetter af organist- og kantorfaget vil blive inddraget. Der vil være fokus på nordisk musik fremført af repræsentanter fra de fem nordiske lande, og programudbuddet vil vise, at kirkens musik er en levende proces, der rodfæstet i traditionen møder sin samtid.

Gå ikke glip af denne enestående begivenhed. Sæt kryds i kalenderen! Er der emner, du kunne tænke dig, skulle indgå i symposiet, så kontakt din repræsentant i Nordisk Kirkemusikråd, Ingrid Bartholin Gramstrup. Der er frist til udgangen af 2022 for indkomne forslag, der derefter vil blive behandlet i Nordisk Kirkemusikråd.

NKS2024 finder sted i hjertet af København, og blandt samarbejdspartnerne kan allerede nu nævnes Københavns Domkirke, Trinitatis kirke, Københavns Drengekor og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Torsdag d. 19. september åbnes symposiet officielt i musikkonservatoriets koncertsal. Man anbefales dog at ankomme allerede dagen før for at deltage i en af de ekskursioner, symposiet udbyder, eller for at opleve København og nogle af byens mange kulturelle tilbud.

Under selve symposiet vil der være et stort og righoldigt program bestående af koncerter, gudstjenester og seminarer med mulighed for at udvælge det, der har størst interesse og relevans for den enkelte symposiedeltager. Samarbejdet med musikkonservatoriet betyder, at kirkemusikstuderende, lærere og forskningsarbejde vil blive inddraget i symposieprogrammet.

Højdepunktet bliver den afsluttende festhøjmesse søndag formiddag i Københavns Domkirke. Her medvirker Københavns Drengekor, domorganist Hanne Kuhlmann, biskop Peter Skov-Jakobsen foruden nordiske kor og musikere fra symposiet samt ikke mindst en stor og velsyngende menighed af kirkemusikere.

I de nordiske lande er vi tæt forbundne gennem vores fælles historie, geopolitiske placering og rodfæstede folkestyre. Samarbejdet i Nordisk Kirkemusikråd bekræfter dette, og kirkemusiksymposierne demonstrerer, at sproget, musikken og kirken danner familiære bånd mellem os. I Danmark glæder vi os til at byde venner og kolleger fra vores broderlande velkommen til nogle indholdsmættede dage i forbindelse med NKS2024.

Sådan ser logoet ud for Nordisk Kirkemusiksymposium, som finder sted den 19.-22. september 2024 i København

Del: