Sådan vækkes stemmen

25. februar 2023

Af Rikke Juul Morild

Trine Fris-Ronsfeld

og Kristoffer Fynbo Thorning

Varm op

Eget forlag 2022

217 sider

399 kr. hos breaking-the-ice.dk

eller 449 kr. hos noder.dk

Denne bog giver masser af inspiration til at sammensætte et alsidigt opvarmningsprogram til både børne-, ungdoms- og voksenkor.

Det er altid dejligt at få nyt koropvarmningsmateriale, så vi alle kan blive beriget med nye og inspirerende øvelser, som gør det sjovt og spændende at være korsanger og være dirigent. Varm op er en ny håndbog om koropvarmning, stemmetræning og sang i fællesskab. Bogen er skrevet af Trine Fris-Ronsfeld og Kristoffer Fynbo Thorning, to rutinerede sangere og undervisere.

Håndbogen består af opvarmningsøvelser i mange sværhedsgrader, sjove kropslige øvelser og musikalske aktiviteter, som kan sammensættes, så de passer lige til dit kor og kan være med til at udvikle korets musikalske forståelse, korklang og sammenhold. Håndbogen rækker ud til alle os korledere og er let tilgængelig med en overskuelig indholdsfortegnelse, så man specifikt kan gå ind og finde lige den øvelse, man har brug for til sit kor.

Øvelserne er tydeligt og forståeligt beskrevet med fine tegninger, så man kan se, hvilken del af kroppen, der bliver aktiveret ved den eksakte øvelse. Kapitlerne ”Vækning af stemmen” og ”Syn(g)ergi” har et fint layout og øvelserne beskrives meget forståeligt. Enkelte af øvelserne har også en QR-kode så man har mulighed for at lytte til dem og blive inspireret. Øvelserne har sjove og beskrivende titler, som gør en nysgerrig efter at prøve dem med sit kor.

Vækker nysgerrigheden
Til sidst i bogen findes afsnittet ”Programmer”, hvor man kan lave sit eget opvarmningsprogram, som passer lige til ens eget kor, om det er børne-, ungdoms- eller voksenkor. Et overskueligt program bygget op af de forskellige øvelser fra bogen, så man når hele vejen rundt, lige fra opvarmningslegene, som styrker den personlige udvikling og nysgerrighed, over øvelserne, der giver energi og jordforbindelse, og strækøvelser og fysisk opvarmning, som gør kroppen klar til at synge, til spændende vejrtræknings- og støtteøvelser samt øvelser med fokus på de sange, man vil arbejde med ved korprøven og vækning af stemmen, så den bliver klar til at synge en hel korprøve.

Titlen på bogen, Varm op, bliver understreget af bogens omslag som har en dejlig solskinsgul farve, en bog, man kun kan blive nysgerrig efter at åbne, og se hvad indeholder. Et stort plus er, at bogen har spiralryg, som gør, at den er nem at arbejde med i hverdagen. Så Varm op under korprøverne og dit kor!

Trine Fris-Ronsfeld

og Kristoffer Fynbo Thorning

Varm op

Eget forlag 2022

217 sider

399 kr. hos breaking-the-ice.dk

eller 449 kr. hos noder.dk

Del:

SENESTE ANMELDELSER

Del:

SENESTE ANMELDELSER